Titiyo Jah – 19 augusti 2023

Vem är Titiyo Jah?

Titiyo Jah är en svensk sångerska av internationell renommé, med en imponerande musikkarriär som sträcker sig över flera decennier. Hon har en unik musikalisk stil som kombinerar pop, soul och elektroniska influenser, vilket har resulterat i en lång rad hits och utmärkelser.

Vad är Titiyo Jah känd för?

Titiyo Jah är mest känd för sin musikkarriär som började under det tidiga 1990-talet. Hennes låtar, som ”Talking to the Man in the Moon”, ”Come Along” och ”1989”, har alla toppat listorna både i Sverige och utomlands. Hon har mottagit flera Grammisar och andra musikpriser under sin karriär. Titiyo är också känd för sitt engagemang i olika sociala och miljömässiga orsaker.

Var bor Titiyo Jah?

Titiyo Jah bor i Stockholm, den stad där hon föddes och uppväxt. Staden har varit ett ständigt inflytande i hennes musik och karriär.

När är Titiyo Jah född?

Titiyo Jah föddes den 23 juli 1967. Med musikalisk talang i familjen, hon är halvsyster till sångerskorna Neneh Cherry och Eagle-Eye Cherry, var det kanske ingen överraskning att hon skulle följa i deras fotspår och skapa en framstående karriär inom musiken.

Hur ser Titiyo Jahs familjesituation ut?

Titiyo Jah är mor till en dotter, som föddes 2002. Hon har alltid varit privat om sin personliga familjesituation, men hon har i intervjuer betonat vikten av familjen och hur den har påverkat hennes musikaliska karriär.

Har Titiyo Jah sommarpratat innan?

Nej, Titiyo Jah har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!