Sanne Salomonsen – 11 augusti 2023

Vem är Sanne Salomonsen?

Sanne Salomonsen, även känd som ”Sanne”, är en älskad och erkänd rocksångerska, som har varit en central figur inom den skandinaviska musikscenen i över fyra decennier. Född i Danmark, men med starka musikaliska band till Sverige, har hennes starka röst och äkta framträdanden vunnit hjärtan över hela Norden och bortom.

Vad är Sanne Salomonsen känd för?

Med sin karismatiska närvaro och kraftfulla stämma är Sanne mest känd för sin framstående karriär inom rock- och popmusik. Hon har haft ett antal hitlåtar både som soloartist och som medlem av olika band, inklusive Sneakers och Anne Linnet Band. Hennes mest kända hits inkluderar ”Hvis du forstod”, ”Kærligheden kalder” och ”Where Blue Begins”.

Var bor Sanne Salomonsen?

Sanne Salomonsen bor för närvarande i Köpenhamn, Danmarks huvudstad. Hon har dock tillbringat mycket av sitt liv på turné och uppträder både i Danmark, Sverige och resten av världen. Hennes musikaliska karriär har verkligen varit internationell i sin räckvidd.

När är Sanne Salomonsen född?

Född den 30 december 1955, växte Sanne upp i en musikalisk familj. Hennes mor var operasångerska och hennes far var jazzmusiker, vilket ledde till att hon tidigt blev introducerad till musikens värld.

Hur ser Sanne Salomonsens familjesituation ut?

Sanne är mor till en son, Victor Ray Salomonsen Ronander, som är musiker precis som sin mor. Familjen har alltid varit mycket nära, och Sannes son följer i hennes fotspår, vilket visar på familjens starka musikaliska arv.

Har Sanne Salomonsen sommarpratat innan?

Nej, Sanne Salomonsen har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!