Christina Schollin – 29 juli 2023

Vem är Christina Schollin?

Christina Schollin är en välkänd och älskad skådespelerska i Sverige. Hon har under åren blivit en ikon inom svensk film och teater och har erövrat publikens hjärtan med sin charm och begåvning på scenen och i rutan.

Vad är Christina Schollin känd för?

Christina Schollin är känd för sina många framstående roller i både film och teater. Hon har varit en lysande stjärna i svensk underhållningsindustri i flera decennier och har spelat en rad minnesvärda karaktärer som har berört och inspirerat publiken. Hennes talang och hängivenhet har gjort henne till en av Sveriges mest älskade skådespelerskor genom tiderna.

Var bor Christina Schollin?

Christina Schollin bor för närvarande i Stockholm, Sveriges vackra huvudstad. Här har hon sin bas och fortsätter att vara en aktiv och närvarande del av den svenska teater- och filmvärlden. Stockholm ger henne också möjlighet att vara nära sina kollegor och vara en del av den pulserande kulturella scenen i staden.

När är Christina Schollin född?

Christina Schollin föddes den 26 december 1937 och är en sann julstjärna. Hon har spridit glädje och skönhet genom sitt arbete och har förgyllt många människors julhelger genom åren med sina fantastiska prestationer.

Hur ser Christina Schollins familjesituation ut?

Christina Schollin är gift med den välkända skådespelaren och regissören Hans Wahlgren. Tillsammans har de fyra barn: skådespelarna Niclas, Pernilla, Linus och Maria. Familjen Wahlgren-Schollin har blivit något av en dynasti inom den svenska underhållningsbranschen och deras gemensamma passion för teater och film har präglat familjens liv och karriärer.

Har Christina Schollin sommarpratat innan?

Nej, Christina Schollin har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!