Robert Fux – 15 augusti 2023

Vem är Robert Fux?

Robert Fux är en svensk skådespelare och dragartist, vars färgstarka personlighet och unika artistiska uttryck har skapat avtryck inom både teater och TV. Hans dynamiska karaktärer och engagemang för HBTQ+-rörelsen gör honom till en av Sveriges mest igenkända och uppskattade personligheter inom showbusiness.

Vad är Robert Fux känd för?

Robert Fux har underhållit publiken med sina djärva, flamboyanta framträdanden på scen och i TV. Han är mest känd för sin karaktär Farbror Fux, en dragpersona som har uppträtt på flera kända klubbar och evenemang runt om i Sverige. Robert har också skapat en mängd andra dragkaraktärer, alla med egna distinkta personligheter och stilar. Vidare har han även medverkat i diverse TV-serier och teaterproduktioner, vilket ytterligare cementerat hans status som en av Sveriges mest mångsidiga entertainers.

Var bor Robert Fux?

Robert Fux är bosatt i Stockholm, Sveriges pulsåder för kultur och konst. Stockholm är en vibrerande stad med en livlig LGBTQ+-gemenskap, vilket gör den till en perfekt bas för Roberts kreativa uttryck och engagemang.

När är Robert Fux född?

Robert Fux föddes den 15 juli 1971. Genom åren har han fortsatt att växa som artist och blivit en förebild för många unga skådespelare och dragartister.

Hur ser Robert Fux familjesituation ut?

Robert Fux är mycket privat om sin familjesituation. Vad vi vet är att han är en stolt medlem av LGBTQ+-gemenskapen och är en stark förespråkare för rättigheterna och representationen av LGBTQ+-personer i konst och media.

Har Robert Fux sommarpratat innan?

Nej, Robert Fux har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!