Anders Elderman – 15 juli 2023

Vem är Anders Eldeman?

Anders Eldeman är en populär och uppskattad svensk radiojournalist, programledare och författare. Eldeman är mest känd för sitt långa engagemang hos Sveriges Radio och som en drivande kraft bakom radioprogrammen ”P4 Extra” och ”Eldeman i P1”.

Vad är Anders Eldeman känd för?

Eldeman är mest känd för sin roll som programledare för det populära radioprogrammet ”Melodikrysset”, en traditionell lördagsaktivitet för många svenskar som han har lett sedan 1995. Förutom sitt arbete inom radio har Eldeman också gjort sig ett namn som författare, med flera publicerade böcker under sin karriär.

Var bor Anders Eldeman?

Anders Eldeman är bosatt i Stockholm, Sverige, landets huvudstad och kulturella epicentrum. Hans arbete hos Sveriges Radio har gjort Stockholm till hans bas, trots att han ofta reser runt om i landet för att intervjua och rapportera om olika ämnen.

När är Anders Eldeman född?

Anders Eldeman föddes den 27 mars 1948, vilket gör honom till en Vädur i stjärntecknet. Hans långa och framstående karriär inom radio och litteratur har sträckt sig över flera decennier, vilket har gjort honom till en ikon inom svensk offentlig radio.

Hur ser Anders Eldemans familjesituation ut?

Anders Eldeman är gift och har två barn. Trots att han är en offentlig person har Eldeman lyckats hålla det mesta av sitt privata liv borta från offentlighetens ögon. Han är känd för att prioritera familj och privatliv, samtidigt som han behåller sin dedikation till sitt yrkesliv.

Har Anders Eldeman sommarpratat innan?

Nej, Anders Eldeman har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!