Ahmed Berhan – 14 augusti 2023

Vem är Ahmed Berhan?

Ahmed Berhan är en svensk stand-up komiker, skådespelare och manusförfattare av eritreanskt ursprung. Han har etablerat sig som en av Sveriges mest dynamiska och spännande komiker, känd för sin kvicka humor, skarpa observationer och förmåga att förmedla skratt till en bred publik.

Vad är Ahmed Berhan känd för?

Ahmed Berhan har gjort sig ett namn på den svenska humor scenen tack vare sin vassa humor och unika förmåga att skapa skratt ur de mest oväntade situationer. Han har en sällsynt förmåga att väva samman personliga erfarenheter med breda samhällsfrågor, vilket gör hans komedi båda engagerande och tankeväckande. Han är mest känd för sin tid på Parlamentet, där hans snabba humor och kvicka repliker blev en favorit bland tittarna. Han har också deltagit i Melodifestivalen 2014, vilket har ökat hans popularitet ännu mer.

Var bor Ahmed Berhan?

Ahmed Berhan bor i Stockholm, Sverige, där han har växt upp och format sin komedikarriär. Stockholm, med sin levande komediscen, har varit en viktig del av hans utveckling som komiker.

När är Ahmed Berhan född?

Ahmed Berhan föddes den 9 juni 1983 i Djibouti. Hans familj flyttade till Sverige när han var ung, vilket innebar en rad nya erfarenheter och utmaningar – många av vilka han har använt som material i sin komedi.

Hur ser Ahmed Berhans familjesituation ut?

Ahmed Berhan har alltid varit öppen om sin familj och hur de har påverkat hans liv och karriär. Hans familj kom till Sverige som flyktingar från Eritrea, och deras erfarenheter har påverkat hans arbete och har givit en unik vändning på hans komedistyling.

Har Ahmed Berhan sommarpratat innan?

Nej, Ahmed Berhan har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!