Henrik von Eckerman – 10 juli 2023

Vem är Henrik von Eckerman?

Henrik von Eckermann är en internationellt känd svensk hoppryttare, välrenommerad för sin skicklighet, precision och passion för sporten. Han är inte bara en idrottare, utan också en mentor och inspirationskälla för unga ryttare över hela världen.

Vad är Henrik von Eckerman känd för?

Henrik von Eckerman är mest känd för sina framstående framträdanden inom hoppsporten, både på nationell och internationell nivå. Han har deltagit i flera Olympiska spel och har flera medaljer från Världscupen och Europamästerskapen i sitt CV. En av hans mest minnesvärda bedrifter var när han, tillsammans med hästen Mary Lou, erövrade bronset i världscupfinalen i Paris 2018.

Var bor Henrik von Eckerman?

Henrik von Eckerman är ursprungligen från Skåne men bor och tränar numera i Belgien tillsammans med sin partner Janika Sprunger. Paret driver en framgångsrik tävlingsstall och träningsanläggning där de både tävlar och tränar unga hopphästar.

När är Henrik von Eckerman född?

Henrik von Eckerman föddes den 7 januari 1981. Han började rida som ung och upptäckte tidigt sin passion och talang för hoppning, vilket ledde till att han utvecklade sig till en framstående professionell ryttare.

Hur ser Henrik von Eckermans familjesituation ut?

Henrik von Eckerman delar sitt liv med sin partner Janika Sprunger, som också är en framstående hoppryttare. Tillsammans har de en dotter som föddes 2020. Paret delar sin passion för hästar och hoppsport, och de driver tillsammans sin tränings- och tävlingsverksamhet.

Har Henrik von Eckerman sommarpratat innan?

Nej, Henrik von Eckerman har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!