Hooja och Mårdis – 1 juli 2023

Vilka är Hooja och Mårdis?

Hooja och Mårdis är en dynamisk svensk artistduo som snabbt blivit ett kraftfullt namn på den svenska musikscenen. Bestående av de två talangfulla artisterna Hooja Larsen och Mårdis Johansson, har de lyckats fånga hjärtan med sina unika melodier och känslofyllda texter.

Vad är Hooja och Mårdis kända för?

Denna kreativa duo är mest känd för sina fängslande poplåtar som ofta kombinerar traditionella svensk folkmusikelement med moderna influenser. Med sina starka röster och djärva musikaliska experiment har de lyckats skapa ett unikt sound som lockar lyssnare från olika åldersgrupper.

Var bor Hooja och Mårdis?

Hooja och Mårdis är baserade i Göteborg, Sveriges näst största stad, känd för sin livliga musikscen och konstnärliga atmosfär. Göteborgs musikaliska mångfald och kreativa miljö har fungerat som en viktig inspiration för duons musikaliska uttryck.

När är Hooja och Mårdis födda?

Hooja Larsen föddes den 16 januari 1990 och Mårdis Johansson den 9 februari 1991. Båda uppvuxna i 90-talet, har de influenser från en tid då musiken var i snabb förändring, något som återspeglas i deras egen musikaliska stil.

Hur ser Hooja och Mårdis familjesituation ut?

Båda är engagerade i sina respektive familjer och lyfter ofta fram hur deras nära och kära har påverkat och stöttat deras musikaliska karriärer. Hooja har ett barn och Mårdis är i ett långvarigt förhållande, och båda har uttryckt hur deras personliga erfarenheter har bidragit till den djupgående känslomässiga äktheten i deras låtar.

Har Hooja och Mårdis sommarpratat innan?

Nej, Hooja och Mårdis har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!