Bo Landin – 29 juni 2023

Bo Landin är ett uppskattat och erkänt namn inom svensk naturvetenskap och kommunikation. Med en bakgrund som biolog har han under decennier engagerat allmänheten i vetenskapliga ämnen genom att göra dem både begripliga och fascinerande. Hans gedigna expertis och förmåga att berätta om naturen och dess fenomen gör honom till en av de mest framstående inom sitt område.

Vad är Bo Landin känd för?

Landin är mest känd för sin karriär som naturfilmare och vetenskapsjournalist. Med sin förkärlek för biologi och ekologi har han producerat och regisserat en rad prisbelönta dokumentärfilmer och TV-serier som nått tittare över hela världen. Landins arbete skildrar ofta djurliv och naturfenomen på ett sätt som fångar både vuxna och unga tittares intresse.

Var bor Bo Landin?

Trots sin internationella karriär har Bo Landin alltid haft en stark anknytning till Sverige. Han bor i Uppsala, en stad som passar perfekt för hans akademiska och vetenskapliga intressen, och där han även har nära till den svenska naturen som han älskar så mycket.

När är Bo Landin född?

Bo Landin föddes den 2 februari 1952. Med sina rötter i mitten av förra seklet har han haft möjligheten att bevittna och bidra till otaliga förändringar och utvecklingar inom sitt fält.

Hur ser Bo Landins familjesituation ut?

Landin är far till tre barn och morfar till fem barnbarn. Han betonar ofta hur hans familj har påverkat och berikat hans arbete, och han hoppas kunna inspirera kommande generationer till att värdesätta och skydda vår planets mångfald.

Har Bo Landin sommarpratat innan?

Nej, Bo Landin har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!