Tarik Saleh – 13 augusti 2023

Vem är Tarik Saleh?

Tarik Saleh är en svensk filmregissör, animatör och journalist av egyptiskt ursprung. Han är mest känd för sina distinkta och djärva visuella berättelser som erbjuder unika perspektiv och djupgående inblickar i mänskliga upplevelser.

Vad är Tarik Saleh känd för?

Tarik Saleh är mest känd för sitt arbete som filmregissör. Han har regisserat en mängd olika filmer, inklusive den prisbelönta långfilmen ”The Nile Hilton Incident” som vann World Cinema Grand Jury Prize på Sundance Film Festival 2017. Salehs tidigare verk inkluderar också den animerade filmen ”Metropia”. Som journalist har han medverkat i flera dokumentärer, inklusive de som rör komplexa sociala och politiska frågor.

Var bor Tarik Saleh?

Tarik Saleh är baserad i Stockholm, Sverige, även om hans arbete ofta tar honom till olika delar av världen. Stockholm har alltid varit hans hem, trots att hans arbete ofta har internationellt inflytande och räckvidd.

När är Tarik Saleh född?

Tarik Saleh föddes den 28 januari 1972 i Stockholm. Hans kulturella bakgrund och hans liv och uppväxt i Sverige har påverkat hans kreativa arbete och har hjälpt honom att skapa en bro mellan olika kulturer i sitt arbete.

Hur ser Tarik Salehs familjesituation ut?

Tarik Saleh är mycket privat när det kommer till hans personliga liv och familjesituation. Vad vi vet är att han har en djup kärlek till film och berättande, en passion som utan tvekan drivs av starka personliga och familjeerfarenheter. Han försöker balansera sitt professionella liv med det privata, trots kraven från en framgångsrik karriär inom filmindustrin.

Har Tarik Saleh sommarpratat innan?

Nej, Tarik Saleh har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!