Lina Wolff – 9 juli 2023

Vem är Lina Wolff?

Lina Wolff är en hyllad svensk författare som har lockat en internationell publik med sina djupgående och skickligt skrivna verk. Med ett skrivsätt som kan vara både skarpt och vackert, har Wolff gjort ett djupgående intryck på både läsare och litterära kritiker.

Vad är Lina Wolff känd för?

Lina Wolff slog igenom stort med sin debutroman ”Bret Easton Ellis och de andra hundarna” som kom ut 2010 och etablerade henne som en unik och djärv röst i det litterära landskapet. Boken vann flera utmärkelser, inklusive Svenska Yles litteraturpris och blev även nominerad till Augustpriset. Sedan dess har Wolff fortsatt att skapa fängslande verk, inklusive romanerna ”De polyglotta älskarna” och ”Många människor dör som du”. Hennes böcker har översatts till flera språk och har gett henne ett internationellt erkännande.

Var bor Lina Wolff?

Lina Wolff är född och uppvuxen i Sverige men har spenderat stora delar av sitt liv i Spanien och Italien. Hon har tidigare bott i Valencia och Rom men bor nu på en gård i Skåne där hon hittar inspiration för sitt skrivande.

När är Lina Wolff född?

Lina Wolff föddes den 22 februari 1973. Trots att hon började sin skrivkarriär relativt sent, har hon snabbt blivit en av de mest uppmärksammade författarna i Sverige och utomlands.

Hur ser Lina Wolffs familjesituation ut?

Lina Wolff är ganska privat om sitt personliga liv, men det är känt att hon är mor till två barn. Hon har tidigare uttryckt att familjelivet på landsbygden har gett henne det utrymme hon behöver för att skriva.

Har Lina Wolff sommarpratat innan?

Nej, Lina Wolff har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!