Mark Isitt – 3 augusti 2023

Vem är Mark Isitt?

Mark Isitt är en ansedd svensk arkitekturkritiker, författare och journalist. Med sina träffande analyser, djupgående forskning och entusiastiska engagemang för arkitekturens värld, har Isitt bidragit till att forma och påverka den samtida arkitekturdiskursen i Sverige och utomlands.

Vad är Mark Isitt känd för?

Isitt är mest känd för sin arbete som arkitekturkritiker. Med en skarp penna och insiktsfulla observationer, har han skrivit för flera av Sveriges största tidningar och tidskrifter, inklusive Svenska Dagbladet och Arkitektur. Förutom att vara en framstående kritiker, har Isitt också skrivit flera böcker om arkitektur och design, inklusive ”Snabbare, högre, starkare: en bok om sportens arkitektur” och ”Inget land för gamla män: en bok om vår tids största utmaning – åldrandet”. Hans engagemang för arkitektur har gjort honom till en viktig röst inom ämnet.

Var bor Mark Isitt?

Mark Isitt är baserad i Stockholm, Sveriges huvudstad. Stadens rika arkitektoniska historia och dynamiska samtida arkitektur ger honom ständigt inspiration och material till hans skrivande.

När är Mark Isitt född?

Mark Isitt föddes den 19 augusti 1969, vilket gör honom till ett barn av slutet på 1960-talets progressiva arkitektoniska rörelser. Hans passion för arkitektur utvecklades tidigt, och hans arbete som kritiker och författare sträcker sig över mer än två decennier.

Hur ser Mark Isitts familjesituation ut?

Mark Isitt är gift och har två barn. Även om han är offentlig med sin kärlek till arkitektur och design, har Isitt valt att hålla sin familjesituation relativt privat. Det är dock känt att han bor med sin familj i Stockholm, där de åtnjuter stadens kulturella och arkitektoniska rikedomar.

Har Mark Isitt sommarpratat innan?

Nej, Mark Isitt har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!