Mabel McVey – 4 augusti 2023

Vem är Mabel McVey?

Mabel McVey, mer känd under artistnamnet Mabel, är en brittisk-svensk sångerska och låtskrivare. Med sin unika blandning av R&B, pop, soul och elektronisk musik har Mabel snabbt gjort sig ett namn på den internationella musikscenen.

Vad är Mabel McVey känd för?

Mabel är främst känd för sin framstående musikkarriär. Hon slog igenom stort med singeln ”Finders Keepers” och har sedan dess släppt ett flertal hits som ”Don’t Call Me Up”, ”Mad Love” och ”Boyfriend”. Mabels karriär nådde nya höjder när hon tilldelades Brit Award för bästa kvinnliga soloartist 2020. Hennes förmåga att skapa gripande texter kombinerat med hennes unika musikaliska stil har skapat ett starkt band mellan henne och hennes fans världen över.

Var bor Mabel McVey?

Mabel McVey är baserad i London, men har starka kopplingar till Sverige. Hon föddes i Spanien men växte upp i Stockholm, där hon började utforska sin musikaliska talang. Även om hon nu bor i Storbritannien, har hon fortfarande starka band till Sverige och besöker ofta landet.

När är Mabel McVey född?

Mabel McVey föddes den 20 februari 1996. Som dotter till musikerparet Neneh Cherry och Cameron McVey har musik alltid varit en central del av hennes liv. Redan i unga år visade Mabel en naturlig talang för sång och låtskrivande, vilket ledde till att hon redan i tidig ålder började skapa musik.

Hur ser Mabel McVeys familjesituation ut?

Mabel kommer från en musikalisk familj. Hennes mor, Neneh Cherry, är en känd svensk sångerska och hennes far, Cameron McVey, är en framstående brittisk musikproducent. Hon har även en syster som heter Tyson. Trots den offentliga naturen av hennes karriär, håller Mabel sitt personliga liv relativt privat.

Har Mabel McVey sommarpratat innan?

Nej, Mabel McVey har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!