Mark Levengood – 13 juli

Vem är Mark Levengood?

Mark Levengood är en välkänd finlandssvensk författare, programledare och journalist, bosatt i Sverige sedan 80-talet. Han föddes den 10 juli 1964 i Helsingfors, Finland. Med sin karismatiska personlighet, snabba humor och förmåga att alltid hitta de mest intressanta frågorna har Mark blivit ett älskat ansikte i svensk media.

Vad är Mark Levengood känd för?

Mark Levengood är mest känd för sitt arbete som programledare i svensk radio och TV, där han ofta arbetat med sin partner Jonas Gardell. Han har bland annat lett Melodifestivalen och varit julvärd i SVT. Utöver det har han även skrivit flera böcker, däribland några tillsammans med Gardell. Hans sätt att berätta historier, både de allvarliga och de humoristiska, har gjort honom till en av Sveriges mest lästa författare.

Var bor Mark Levengood?

Mark Levengood bor i Stockholm, Sverige. Han flyttade till Stockholm på 1980-talet för att studera och har bott där sedan dess. Han bor tillsammans med sin man Jonas Gardell och deras två gemensamma barn.

När är Mark Levengood född?

Mark Levengood föddes den 10 juli 1964, vilket gör honom till en kräfta enligt horoskopet. Trots att han föddes och växte upp i Helsingfors, Finland, har Mark blivit en ikon i svensk media.

Hur ser Mark Levengoods familjesituation ut?

Mark Levengood är gift med den svenska författaren och komikern Jonas Gardell. Paret har varit tillsammans sedan 1995 och har två adopterade barn. Deras relation och familjeliv har ofta varit i rampljuset, men de har alltid hanterat det med grace och humor.

Har Mark Levengood sommarpratat innan?

Ja, Mark Levengood har sommarpratat flera gånger. Han är känd för sitt engagerande och underhållande berättande, och hans sommarprogram är inget undantag. Hans berättelser, som ofta blandar humor med allvar och personliga erfarenheter, har gjort honom till en favorit bland Sommar i P1:s lyssnare.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!