Babben Larsson – 5 augusti 2023

Vem är Babben Larsson?

Barbro ’Babben’ Larsson är en älskad svensk komiker, skådespelare och programledare. Med sin charm, humor och skarpa intellekt har Babben blivit en kär ikon i svensk underhållning, alltid redo att sprida glädje och skratt till sin publik.

Vad är Babben Larsson känd för?

Babben Larsson är mest känd för sitt arbete inom svensk tv och teater. Hon har varit en framstående del av flera populära tv-program, inklusive ”Babben & Co”, där hon serverar en smakfull blandning av skämt, sång och kända gäster. Hon har också medverkat i en rad teaterproduktioner, och är känd för sin förmåga att hantera både komedi och drama. Babbens framträdanden, oavsett om de är på scen eller på skärm, kännetecknas av hennes naturliga komiska tajming och hennes förmåga att skapa äkta mänskliga förbindelser.

Var bor Babben Larsson?

Babben Larsson bor i Stockholm, Sveriges huvudstad. Stockholm har varit hennes hem under större delen av hennes karriär, och det är där hon har utvecklat sin karriär och sitt kreativa uttryck.

När är Babben Larsson född?

Babben Larsson föddes den 29 mars 1956, i en tid då svensk tv och teater stod inför stora förändringar. Hon har varit en aktiv del av underhållningsindustrin sedan mitten av 1970-talet, och hennes bidrag har hjälpt till att forma och utveckla svensk humor och underhållning.

Hur ser Babben Larssons familjesituation ut?

Babben Larsson är gift med musikproducenten Lennart Wittenberg. Paret har varit tillsammans i flera decennier, och deras kärleksfulla förhållande har ofta hyllats i media. De har inga barn tillsammans. Trots att Babben ofta delar skämt och anekdoter om sitt personliga liv i sina framträdanden, har hon också gjort det klart att hon värdesätter sin integritet och avskildhet.

Har Babben Larsson sommarpratat innan?

Ja, Babben Larsson har sommarpratat två gånger innan i Sveriges Radio. Hennes program var en härlig blandning av personliga anekdoter, komiska observationer och djupare reflektioner över livet. Som en naturlig berättare och en erfaren komiker, lyckades Babben engagera och underhålla sina lyssnare på ett unikt och oförglömligt sätt. Hon sommarpratade 2005 och 2011.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!