Staffan Göthe – 6 augusti 2023

Vem är Staffan Göthe?

Staffan Göthe är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare, dramatiker och regissörer. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier har han lyckats göra ett bestående intryck på svensk teater, film och television.

Vad är Staffan Göthe känd för?

Staffan Göthe är mest känd för sin framstående roll inom svensk teater. Han har spelat en rad karaktärer på några av Sveriges mest prestigefyllda teatrar, inklusive Dramaten. Bland hans mest minnesvärda roller inkluderar hans porträtt av Hamlet. Dessutom har han med stor framgång skrivit och regisserat flera teaterstycken. På TV- och filmfronten är Staffan Göthe kanske mest erkänd för sin roll som psykiatern Ulf Fjällström i serien ”Rederiet”, en av Sveriges längst pågående och mest älskade tv-serier.

Var bor Staffan Göthe?

Staffan Göthe bor i Stockholm, Sveriges huvudstad. Staden är ett kulturellt centrum och ett mecka för teater, vilket gör det till en naturlig hemvist för Staffan, med tanke på hans passion och karriär inom scenkonst.

När är Staffan Göthe född?

Staffan Göthe föddes den 20 september 1944. Hans tidiga år präglades av en passion för teater och film, vilket ledde honom till en karriär inom skådespeleri. Han har fortsatt att bidra till svensk scenkonst ända in i det nuvarande årtusendet, vilket gör honom till en av Sveriges mest varaktiga och hyllade skådespelare.

Hur ser Staffan Göthes familjesituation ut?

Staffan Göthe är gift med skådespelaren Gunnel Fred, och de har tillsammans en son. Paret har delat både sin personliga och professionella liv under flera år, vilket har lett till en stark och stödjande relation som har blivit en inspirationskälla för Staffans arbete både på och utanför scenen.

Har Staffan Göthe sommarpratat innan?

Nej, Staffan Göthe har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!