Eva Armini – 12 juli 2023

Vem är Eva Armini?

Eva Armini är en 76-årig kvinna från Göteborg, Sverige, som har utsetts till lyssnarnas sommarvärd för det populära radioprogrammet ”Sommar i P1” 2023. Hon är tidigare lärare och skolledare, bland annat på Gotland​.

Vad är Eva Armini känd för?

Eva är mest känd för sin fascinerande livshistoria som hon delar med lyssnare över hela Sverige. Hennes berättelse handlar om hennes sökande efter sina rötter och hennes biologiska föräldrar, efter att ha blivit bortadopterad kort efter födseln​.

Var bor Eva Armini?

Eva Armini bor i Göteborg​.

När är Eva Armini född?

Eva Armini föddes strax efter andra världskriget, 1946.

Hur ser Eva Arminis familjesituation ut?

Eva Armini föddes av biologiska föräldrar som valde att ge henne till adoption. Hon växte upp med sina adoptivföräldrar och följde sina biologiska föräldrar, en journalist och en mannekäng, på avstånd i tidningarna. I tjugoårsåldern tog Eva mod till sig och skickade ett brev till sin biologiska far, vilket ledde till ett oväntat och spännande möte, och vidare till återföreningar med andra biologiska släktingar. Dessa händelser har präglat hennes liv och givit henne en stark drivkraft att vara sig själv​.

Har Eva Armini sommarpratat innan?

Nej, Eva Armini har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!