Patrick Söderlund – 7 augusti 2023

Vem är Patrick Söderlund?

Patrick Söderlund är en framstående svensk entreprenör och spelutvecklare. Han har varit en drivande kraft bakom några av de mest framgångsrika och ikoniska videospel som har utvecklats de senaste decennierna, och hans passion för spelindustrin har lett till betydande bidrag till dess framsteg och utveckling.

Vad är Patrick Söderlund känd för?

Patrick Söderlund är mest känd som den tidigare verkställande direktören för EA Dice, ett företag som har gett världen några av dess mest älskade spel, inklusive ”Battlefield”-serien och ”Star Wars Battlefront”. Han var också Chief Design Officer på Electronic Arts, en av världens största spelutvecklare och utgivare. Hans ledarskap och kreativa insatser har hjälpt till att forma och definiera moderna videospel, och hans arbete har spelat en viktig roll för att föra spelindustrin till en bredare publik.

Var bor Patrick Söderlund?

Patrick Söderlund bor för närvarande i San Francisco, Kalifornien. Men han är ständigt på resande fot och tillbringar mycket tid i Sverige, där han har djupa rötter och starka band till spelindustrin.

När är Patrick Söderlund född?

Patrick Söderlund föddes den 30 oktober 1969. Från en tidig ålder visade han en passion för videospel, och hans intresse ledde honom till en karriär inom branschen där han kunde följa sin passion och hjälpa till att forma framtiden för spelindustrin.

Hur ser Patrick Söderlunds familjesituation ut?

Patrick Söderlund är gift och har två barn. Han har talat om hur hans familj har varit en källa till stöd och inspiration i hans arbete, och hur vikten av att skapa spel som kan njutas av alla åldrar är något som drivs av hans erfarenheter som far.

Har Patrick Söderlund sommarpratat innan?

Nej, till datum har Patrick Söderlund inte sommarpratat innan i Sveriges Radio.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!