Nino Ramsby – 2 augusti 2023

Vem är Nino Ramsby?

Nino Ramsby, född som Nina Ramsby, är en framstående och mångsidig svensk musiker och konstnär som har verkat inom en mängd olika musikgenrer, från jazz och pop till hårdrock och electronica. Med sitt omisskännliga uttryck och genuina framförande har Ramsby gjort ett bestående intryck på den svenska kulturscenen.

Vad är Nino Ramsby känd för?

Nino Ramsby är mest känd för sitt musikaliska arbete, både som soloartist och som medlem av flera band, bland annat Salt och Scanner. Han har också utmärkt sig som en begåvad konstnär, med flera utställningar av sitt måleri och tecknande. Ramsbys röst, vilken han själv beskriver som både ”manlig” och ”kvinnlig”, samt hans förmåga att överskrida genrer och traditionella konstformer, har gjort honom till en ikonisk och banbrytande figur inom svensk musik och konst.

Var bor Nino Ramsby?

Nino Ramsby är bosatt i Stockholm, Sveriges huvudstad. Han har tidigare bott på flera olika platser i Sverige, inklusive Linköping, Malmö och Göteborg. Stockholm har dock alltid varit en stor del av hans liv, och det är där han för närvarande kallar hem.

När är Nino Ramsby född?

Nino Ramsby föddes den 2 oktober 1969, vilket gör honom till en stolt skala av vågen. Hans konstnärliga resa började tidigt, och han har varit aktiv på Sveriges musik- och konstscen sedan början av 1990-talet.

Hur ser Nino Ramsbys familjesituation ut?

Nino Ramsby är öppet bisexuell och har två barn. Han har tidigare varit gift men är för närvarande ogift. Ramsby är mycket privat när det kommer till hans personliga liv och väljer att låta hans konst och musik tala för sig själv.

Har Nino Ramsby sommarpratat innan?

Nej, Nino Ramsby har inte sommarpratat innan.

Vem sommarpratar logga

Vårt uppdrag är att förse den svenska radio- och poddpubliken med intressant fakta, bakgrund och information om sommarpratarna i programmet "Sommar i P1".

Följ oss gärna på Facebook!